Menü

A víztisztító varázslata

A víztisztító varázslata

Hogy mire képes egy igazán jól működő víztisztító? Képletesen fogalmazva, tiszta vizet önt a poharába. Ha eddig még ennek a fontosságára nem gondolt, akkor érdemes elolvasnia a cikkünket. Az ivóvíz megnevezés megtévesztő lehet. Ha ezt hallja nyilván azt gondolja, hogy ez a víz pontosan olyan, emberi fogyasztásra optimalizált jellemvonásokkal rendelkezik, ami a lehető legjobb alternatívává varázsolja vízivás tekintetében. Ez, azonban így, ebben a formában nem igaz, s ez a kijelentés nem állja meg a helyét. 

Természetesen az ivóvíz fogyasztható, de korántsem lehet a legideálisabb variációnak nevezni. Ha találkozott már a klórtól fehéres, vagy épp a vastól vöröses-barnás színű vízzel, akkor tudja mire gondolunk. Ha ivott már furcsa, kellemetlen, vagy rossz ízű vizet, akkor a fenti sorokat megtapasztalta a saját bőrén. Bizony ezek az esetek kiválóan példázzák a víztisztító fontosságát.

Az emberi szervezetnek ugyanis semmi szüksége nincs a vízben, olykor láthatatlanul úszkáló kórokozókra. Sem a vas, sem a mangán, sem a klór nem fog hiányozni a poharából, ahogy az ízrontó, és illatmódosító anyagok sem. Persze az a jobbik eset, ha a víz illata kellemetlen, az már a tolerálhatatlan kategória, ha ízre sem elfogadható.

Öntsön tiszta vizet a pohárba szó szerint, és szerezzen be egy víztisztítót. Megannyi konstrukció közül választhat, éppen azért, hogy mindenki megtalálja az igényeinek, egyéni elvárásainak legmegfelelőbb darabot. Kortyoljon bele ebbe az új világba. Ha megérezte a különbséget garantáltan nem fogja visszasírni az „ivóvizet”. Idővel pedig nem csak az iváshoz, hanem a főzéshez, sütéshez, sőt a tisztálkodáshoz is ilyen minőséget akar biztosítani.

Keresés