Menü

A víztisztító titka

A víztisztító titka

A víztisztító teljes egészében megreformálhatja mindennapjait. A víz, mint életünk egyik lényegi eleme folyamatosan főszerepet játszik a hétköznapjainkban. Ha csak azt veszi alapul, hogy 24 óra alatt mennyi folyadékot fogyaszt el, s hogy annak mekkora részét biztosítja csapvízből, milyen értéket kap? Valószínűleg, ha tudatosan odafigyel egészségére, akkor a szám nagyobb lesz annál, mint amit, egy kurta vállrándítással félre lehetne söpörni. 

És ez csak egy aspektusa a kérdésnek. A főzéshez, sütéshez felhasznált folyadékról még nem is tettünk említést. A mosakodás, tisztálkodás is ide tartozik, s mégis nagyon kevesen gondolnak ezekre a területekre úgy, mint tudatos fogyasztók. Pedig az emberi test kívül-belül meghálálja, ha minőségi vízzel érintkezhet. De mit takarhat az az ivóvíz esetében, hogy minőségi?

A víztisztítók hatásmechanizmusa roppant egyszerűen összefoglalható. A csapból folyó, ivóvízként emlegetett folyadékot megszűrik, s megtisztítják azoktól az anyagoktól, melyek oda nem valók. Lehet, hogy ön, első ránézésre makulátlannak ítéli a poharába, a vezetékes rendszerből töltött vizet, de jó, ha tudja a szennyeződések, kórokozók szabad szemmel láthatatlanok. Az illat- és ízrontó anyagok megjelenése szokta az utolsó cseppet jelenteni a pohárban, éppen azért, mert az emberek nagy része ekkor szembesül azzal, ami addig érzékelhetetlen volt a számukra.

Tehát a vízben keringő, oda nem való anyagok, különböző hordalékok, szennyeződések tökéletes kiszűrésével a víztisztító szabad folyást engedhet vízivásának. A szervezete hálás lesz a tisztított nedűért, ami az élettanilag értékes összetevőket nem nélkülözi,csak és kizárólag azokat a komponenseket, melyek nem kívánatosak.

Keresés