Menü

A víztisztító teszt hiánya soha sem jelent jót

Víztisztító berendezést nem egyszerű választani, mivel a megnövekedett kínálat és a cifrábbnál-cifrább ígéretek könnyen összezavarhatnak. Sajnos a gyártók, forgalmazók szavára nem lehet adni, mert sok a szélhámos és így a ténylegesen becsületes vállalkozók is háttérbe szorulnak, mivel nem tudhatjuk ki a becsületes és ki nem. Szerencsére vízszűrés terén van egy biztos pont, amibe kapaszkodhatunk és ez a víztisztító teszt. 

A víztisztító teszt független laborok által elvégzett kísérletek összessége, mely pontos adatokat szolgáltat arról, hogy az adott készülék milyen anyagokat képes kiszűrni és milyen hatékonysággal. Tehát, ha olyan berendezést választunk, amely rendelkezik a víztisztító teszt hivatalos eredményeivel és azt még nyilvánossá is teszi, vagyis mi is elolvashatjuk azt, akkor garantáltan jó minőségű készüléket fogunk vásárolni. A legtöbb gyártó, forgalmazó nem szolgáltat ilyen adatokat, hanem különféle hókuszpókuszokkal próbál meggyőzni, ami azonnali felmérést ígér. Sajnos ezek nagy része átverés, csak az ásványi sók jelenlétére alapoznak ezek a jól csengő és mutatós tesztek, azonban az ásványi anyagok hiánya nem biztosítja, hogy más szennyeződés nincs a vízben. A víztisztító teszt tehát nem végezhető el azonnal, sem Önnél otthon, sem egy bemutató teremben, csakis jól felszerelt laborokban, hozzáérthető személyek hajthatják végre ezt a több részből álló komplex műveletet. Nagyon kevés berendezéshez mellékelnek hivatalos víztisztító teszt eredményeket, így ezzel az információval a zsebében, már számos nem megfelelő szerkezet kizárható a választási lehetőségek listájáról.

Ugyanakkor fontos az is, hogy ne csak megvásároljuk a víztisztítót, hanem rendszeresen cseréljük a szűrőt és gondozzuk is a készüléket. Az alábbiakban írtunk egy cikket arról, hogy miket lehet tenni, hogy csökkentsük a víztisztítókban szaporodó baktériumok mennyiségét: Víztisztítók karbantartása és baktériumok

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztító teszt

Keresés