Menü

A víztisztító készülék átverés?

A víztisztító készülék átverés?

A víztisztító készülék átverés a javából. Hallotta már ezt az előítéletet, ezt a megalapozatlan sztereotípiát? Vagy mégis van alapja ennek a sarkos kijelentésnek? Nos valóban nagy a káosz ebben a témában. Mindenki vél valamit tudni, de senki sem rendelkezik megfelelő tudással. Megannyi vízszűrési technológia létezik már, de tény és való, hogy nem mindegyik tartozik a csúcskategóriába. De akkor laikusként hogyan igazodhat ki ezen az átláthatatlan dzsungelen? 

A víztisztítás fontossága ma már nem lehet kérdés. A csapból folyó variáció ugyan iható, de azt már nem lehet róla elmondani, hogy az egészségre jótékonyan hat. Sőt. A benne úszkáló néha látható, néha rejtőző anyagok kifejezetten károsak is lehetnek a test optimális működésére. A szűrés tehát egyfajta prevenció, azon kívül, hogy igazán tudatos döntés. Ezen a ponton kezdődnek a problémák, mert megannyi variáció kínálgatja magát: vízszűrő kancsók, önthető formában, fordított ozmózisú alternatívák teljes sterilitást ígérve és aktív szenes variánsok.

Mi az igazság az ígéreteken túl és melyek azok a verziók, amik szó szerint felejtősek? A kancsókkal az a helyzet, hogy drágák, gazdaságtalanok, és a minőségüktől sem lehet elájulni az esetek többségében. Fontos kihangsúlyozni, hogy mindig találni megbízható gyártókat, akik bizony kizárólag csúcskategóriás termékeket állítanak elő, ám ez nem minden egyes cégről mondható el. A fordított ozmózis mindent kiszűrt, az értékes ásványi anyagokat is, tehát ez sem nevezhető ideális választásnak.

A víztisztító készülék átverés vagy jó befektetés?

Utóbbi, ha minőségi alternatívát preferál, például olyan aktív szenes szűrővel megáldott berendezést, mely a hasznos anyagokat megtartja, miközben a szennyeződéseket a poharán kívülre zárja.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog víztisztító készülék átverés

Keresés