A víztisztításról

A víztisztításról

A víztisztítás évekig a kiváltságosok eszköze volt. Ez persze maximum, mint előítélet élt a köztudatban, aminek alapját az információ hiány, a tudatlanság okozta. A víztisztítás egyre nagyobb teret hódít, mert a természetes vizek magas szennyeződés tartalma miatt mind nagyobb szükség mutatkozik a megfelelő minőségű víz előállítására. Abban már nem bízhatunk, hogyha megnyitjuk a csapot, akkor kiváló vizet nyerhetünk, mely mentes minden szennyeződéstől. 

Az ivóvizek magas klórtartalommal rendelkeznek, emellett gyakran előfordulnak bennük gombák, spórák, salakanyagok, földmaradványok, és egyéb káros szennyeződések. Talán felesleges is kiemelnünk mennyire lényeges ezektől megszabadulnunk, egészségünk megőrzésének érdekében. A víztisztítás múltja egyébként az őskorig nyúlik vissza. Az egyiptomi, és római közösségben alkalmaztak először módszereket a víz megtisztítására.

Ezek az ősi kultúrák ugyanis már ismerték, és használták a csatornázást, a felesleges vízmennyiség elvezetésére, tárolására, és a szennyvíz kezelésére. Megfigyelhető tendencia, hogy a nagyvárosok mind folyók mellé épültek. Ebből logikusan következik, hogy idővel a folyók hála a városi életnek szennyeződtek. Ezeket az ott lakók parti szűrésekkel próbálták orvosolni.

Ez annyit jelentett, hogy a felszínen lebegő káros anyagokat különböző szűrők, rácsok segítségével távolították el. Az első áttörést az jelentette, amikor a szennyvizet nem csak megtisztították, hanem előülepítést is végeztek. Ebből is látszik, hogy a tiszta vízre való igény évezredes törekvés, mely most már virágkorát éli, hála a modern, fejlett víztisztító berendezéseknek.

Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."