Menü

A víztisztítás tudatos döntés

A víztisztítás tudatos döntés

A víztisztítás gyakorlatilag csak egyetlen elhatározás kérdése. Ha úgy érzi, hogy itt az idő tiszta vizet önteni a pohárba, akkor tudatos és céltudatos döntésével több szempontból is jól járhat. Egyrészt a tiszta víz olyan körülményeket teremt a szervezete számára, ami pótolhatatlan. A legkisebb becslések szerint is naponta 2-3 liter víz elfogyasztása a javasolható egy felnőtt, egészséges ember számára. 

Sokan már úgy helyesbítik ezt az ajánlást, hogy tíz kilónként fél liter az a mennyiség, ami optimális. Mindegy, hogy melyik képlettel számol, azért az látható, hogy nagy mennyiségről van szó. Nem mindegy tehát, hogy napi szinten milyen minőségű folyadékkal látja el a testét. A vezetékes vízben megannyi a szemnek láthatatlan, de a szervezetnek érzékelhető molekula úszkál, melyek egyáltalán nem támogatják a test ideális működését.

Dönthet úgy, hogy kizárólag az iváshoz felhasznált vizet varázsolja tisztává, de gondolkodhat nagyobb lépésekben is. Egész háztartását elláthatja szűrt folyadékkal, egy központi rendszer beiktatásával. Így a főzéshez, sütéshez, sőt még a mosakodáshoz alkalmazott víz is tisztává válhat. Természetesen a vízszűrő kancsók és a komplex rendszerek között megannyi variációt találhat, ha nem a szélsőségek embere.

Másrészt, ha esetleg a vízlágyítás ötlete sem áll távol öntől, akkor a vízkő kiiktatásával meghosszabbíthatja elektromos készülékei életét, végérvényesen eltüntetheti a csúf vízkőfoltokat csempéiről, burkolatairól egyszóval mind praktikus, mind esztétikus értelemben jól járhat.

A víztisztítás egészsége szolgálatában áll!

Az anyagi előnyöket is napestig lehetne sorolni, de vitathatatlan tény, hogy a tiszta víz fogyasztása elsősorban az egészségmegőrzés támogatója.

Keresés