Menü

A vízszűrő fontossága: szűretlenül

A vízszűrő fontossága: szűretlenül

A vízszűrő feladata prioritást élvez. Úgy képes megtisztítani a rajta átfolyó vizet, hogy azzal nem lép, negatív mellékhatásokat eredményező reakcióba. A szűrő kis túlzással élve saját magát emészti fel annak érdekében, hogy az ön poharába kerülő folyadék igazán tiszta lehessen. Ennek a fontossága talán ma már nem kérdés. Nyilván ön is pontosan sejti, hogy azt, amit mi ivóvíznek nevezünk, nem igazán tekinthetjük a legegészségesebb alternatívának. 

Akkor, amikor köztudott tény, hogy napi fél liter vizet testsúly kilogrammonként be kell vinni a szervezetbe, akkor első helyen kellene, hogy szerepeljen, hogy milyen forrásból kerül ez biztosításra? Óriási tévedés és nem utolsó sorban veszélyesen fals elképzelés, hogy a palackozott ásványvizek tökéletesek. A legkevésbé sem.

Azon túl, hogy az ásványi anyag koncentrációjuk nem egyszer messze van mindentől, ami egészséges, még a műanyagból kioldódó molekulákkal is számolnia kell. Ráadásul, ha a gazdaságosság is elvárás, akkor különösen nem tekinthető megtérülő befektetésnek az előre előállított, magas költségeken bepalackozott ásványvíz. A megoldás, ami egyrészt takarékos, másrészt hatékony a házi víztisztítás. S ezen a ponton jutnak főszerephez a szűrőberendezések.

A vízszűrő cseréje az egyetlen lényeges kitétel!

Abban a pillanatban, hogy saját kezébe veszi az irányítást, s végre ténylegesen tiszta vizet önt a poharába, a tisztítás felelőssége is önre hárul. Nem kell, azonban nagy dologra gondolnia, csak egyetlen lényeges információt kell napi szinten a szeme előtt tartania. A vízszűrésre alkalmazott betéteket cserélnie kell. A gyártó minden esetben pontosan meghatározza, hogy mikor esedékes a váltás, vagyis hogy a szűrő meddig üzemelhet.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízszűrő Vízszűrők

Keresés