Menü

A vízlágyító ár a földön jár

A vízlágyító ár a földön jár

A vízlágyító ár nem mérhető az értékéhez. Ha a kettőt a mérleg két nyelvére helyeznénk, akkor az ár nyelve fenn billegne, míg lent a maga súlyával terülne el az érték. Ez nem meglepő, mivel a vízlágyítás több területen is csodákat művelhet háztartásában. Vizsgáljuk meg, hogy hányszorosan megtérülő befektetésről is van szó.

A kemény víz egész Magyarország területén jól érzékelhetően végzi nem túlságosan áldásos tevékenységét. Egyes régiókban kicsit jobb a helyzet, de hazánkban nagyrészt mindenhol értik és érzik az emberek, hogy a víz keménysége több szempontból sem mellékes.

Ha azt kutatjuk, hogy ki a legnagyobb ludas ebben a történetben, vagyis hogy a kemény víz miért is átkos a háztartások számára, akkor egyértelműen a vízkő a helyes válasz. A vízkő annyi területen lehet ártalmas, hogy felsorolni is nehéz.

Egyrészt a vízátfolyással működő elektromos készülékek élettartamát nagymértékben lecsökkenti. Eleinte a működésükben okozhat fennakadásokat, később konkrétan olyan meghibásodásokat generálhat, melyek tönkretehetik a készülékeket. Másrészt a csempére, burkolatra, kádra kirakódó vízkő egyáltalán nem esztétikus látvány.

Folyamatos súrolás, tisztítás mellett is újra és újra képződnek a látványosan csúfító rétegek. Harmadrészt a mosószerek, mosogató anyagok és tisztításra használt kemikáliák nem eléggé hatásosak, ha kemény vízzel érintkeznek. Vagyis sokkal többet kell belőlük használni a csillogóan ragyogó végeredmény érdekében. Bizony ez sem túlságosan gazdaságos tény.

A vízlágyító ár a zsebébe visszatalál!

Csak három érintett területet soroltunk fel, ahol a kemény víz jelenléte és a vízkő áldatlan ténykedése súlyos kiadásokat jelentő problémákat generálhat. A vízlágyítás, azonban végérvényesen megoldhatja ezeket, rengeteg pénzt megtakarítva önnek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog vízlágyító ár

Keresés