A vízlágyításról

A vízlágyításról

A víz keménységét a benne található sók, kloridok, szulfátok okozzák. A változó keménységért (kalcium, magnézium karbonátok) felelős anyagok forraláskor kiválnak, míg a víz elpárolgását követően a kloridok, és a szulfátok visszamaradnak. Bár kevesen tudják, de a vízlágyítás után keletkező vízhez akár 20-40%-kal kevesebb mosó- mosogató szerre van szükség, mert habzása, hatékonysága megsokszorozódik azáltal, hogy lágyabbá válik. A német keménységi fok az a mértékegység, ami pontosan jelöli az adott területen található víz milyenségét. 

A 10 alatti vizek lágynak, míg a 18 felettiek keménynek számítanak. A budapesti vizek többnyire a közepes 14-16 fokos kategóriába tartoznak, de például a tatai, tatabányai 22 fokos variánsok rengeteg problémát, és ezzel együtt kihívást jelentenek.

A vízlágyítás tehát egyes esetekben elkerülhetetlenül szükséges. Az erre specializált készülékek általában 8, 12 vagy 16 literes tartállyal rendelkeznek, ezeket szokták a kávéfőzők, mosó- és mosogatógépek, páraelszívók, és párásítók elé telepíteni. A gyakorlatban a vízlágyítás a következő módon történik, csupán a kalciumra vonatkoztatva: a berendezés kationcserélő műgyanta töltettel működik(kation cserélő, a pozitív ioncsere miatt), és nátrium ciklusban üzemel (azaz abban regenerálódik), ami azt jelenti, hogy közönséges, veszélytelen konyhasót használ fel.

A vízlágyítás lelkét adó műgyanta igen nagy fajlagosfelülettel , és felületaktív tulajdonságokkal rendelkező, apró üveggyöngyből álló massza, melyet literre mérnek. A gyártásától kezdve prioritást élvez, hogy vizes közegben kell tartani, és nem szabad hagyni, hogy megfagyjon, vagy kiszáradjon, mivel ezekben az esetekben elveszti ioncserélő jellemvonását.

Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."