Menü

A vízlágyítás ára

A vízlágyítás ára

Jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogy miért is van szükségünk lágy vízre? Magyarországon köztudott, hogy az ivóvíz kb. 80%-a kemény víz. Ez a vízben található Ca, és Mg ionoknak köszönhető, melyek kicsapódásukkal vízkövet képeznek, ezzel nagymértékben károsítva háztartási gépeinket. A mind vastagodó vízkőréteg miatt a készülékek élettartama drasztikusan lecsökken, hatásfokuk is zsugorodik, viszont az üzemeltetésük kiugróan megdrágul. A vízlágyítás hiányának ára tehát jelentős károkat okoz. 

A vízkő ugyanis nem csak a mosógépek, villanybojlerek, kávéfőzők halálát jelenti, hanem a kerámiabetétes csaptelepeket is veszélyezteti. A kemény víz negatívumai közé sorolandó, hogy a vele készített ételek kevésbé lesznek ízletesek, míg az érzékeny bőrüek tusolás közben viszketést, irritáltságot tapasztalhatnak. Az ár tehát, amit a vízlágyításért fizetnünk kell eltörpül amellett a kármennyiség mellett, amit a vízlágyítás hiánya okozna. A lágy víz alkalmazása kevesebb házimunkát eredményez, ráadásul a pénztárcánkat is kímélhetjük a felesleges kiadásoktól.

A vízlágyítás árát csak egyszer kell megfizetnünk, utána a rendszernek köszönhetően gépeink biztonságba kerülnek, így nem kell a vízkőtől rettegnünk. Érdekes adat, hogy a lágy vízzel elvégzett mosogatás során 40%-kal kevesebb mosogatószerre van szükség, ráadásul az edények is tisztábbak lesznek. A lágy vízben mosott ruhák hosszabb ideig őrzik meg színüket, állagukat, méretüket.

Az evőeszközökről, poharakról nyomtalanul tűnnek el a vízcseppek, ráadásul a csempe is foltmentes lesz – bátran lefröcskölhetjük mondjuk háztartási munkálatok közben. A gasztronómia is visszaadja a vízlágyítás árát, hiszen az ételek zamatosabbak, ízletesebbek lesznek, így testünknek-lelkünknek megéri a befektetés!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízlágyító vízlágyító ár

Keresés