A vízkezelés elmélete

A vízkezelés elmélete

A vízkezelés gyakorlatilag egy gyűjtőfogalom, mely magában foglalja mindazon eljárásokat, melyeknek célja, hogy kristálytiszta vizet teremtsenek. A vízhasználat céljaival összhangban szükséges mind a természetes, mind a használt vizek tisztítása, az azokhoz legjobban illő technológiával. A vízkezelés általában több technológiai műveletsort foglal magában.

Érdekesség, hogy még a szennyvíz sem juthat ki kezelés nélkül, tehát ahol vízzel foglalkoznak ott komoly szabályai vannak a kezelés módszereinek.Az elsődleges szempont a tisztítási metódus kiválasztása során, hogy a használat mely régiójába szánják az adott vizet. Ekkor előkezelés elengedhetetlen, de az utókezelés sem maradhat el, ebben a fázisban prioritást élveznek a környezetvédelmi előírások.

A tisztítás-technológiában olyan fizikai, kémiai, és biokémiai módszerekkel dolgoznak, melyek a természetben is lejátszódnak, pontosabban az ott megvalósuló folyamatokat utánozzák. Az alapelvek tehát abszolút megegyeznek, de nyilván időben hatalmas különbség érzékelhető. A vízkezelési technológiák pillanatok alatt képesek elérni azt, ami a természetben hónapok, sőt évek kitartó munkájának a végeredménye. A tisztítás során a lebegő, oldott, szerves, és szervetlen anyagok eltávolítása történik fizikai, kémiai, és biológiai beavatkozással.

Mindezt oxidációval, redukcióval, PH, és puffer kapacitásszabályozással, kémiai kicsapással, adszorpcióval, fázisszétválasztással, valamint egyéb eljárásokkal (membrán folyamatok) érik el, annak megfelelően, hogy éppen melyik a legeredményesebb. Az eltávolításra szánt komponensek minősége, és mennyisége a legmeghatározóbb, így ezek pontos tudatában lehet a fenti eljárásokat hatékonyan kombinálni.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog vízkezelés
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."