Menü

A vastalanító szűrő, és működése

A vastalanító szűrő, és működése

A magas vastartalom a vízben nem csak esztétikai probléma, mivel megannyi egészségügyi panaszt is okozhat. A fúrt kutakból származó vizet például szinte biztos, hogy vastalanító szűrővel kell áttisztítani ahhoz, hogy fogyasztásra is alkalmassá váljon. A rendszer lényege, hogy az átfolyó vízből eltűnteti a vasat, és többnyire vele párhuzamosan a mangánt is. A teljesítmény nagymértékben függ a kiszűrni kívánt anyagok koncentrátumától, illetve a víznyomás nagyságától.

A használat, azonban semmilyen külső beavatkozást nem igényel. Nem kell megvárnia, míg átlépi a határértéket vizében a vastartalom, mivel minél nagyobb a koncentráltsága annál több galibát okozhat: gyorsítja a korróziót, tnöveli a bakteriális fertőzések esélyét, és a felesleges lerakódások kockázatát. Ebből következik, hogy a tisztítás milyenségét nem befolyásolja a vastartalom, de a vastalanító szűrő élettartamát igen.

Időszakos használat mellett, figyelembe véve a regenerációt évekig alkalmazhatja akadálytalanul, ami hihetetlenül gazdaságos megoldássá varázsolja. A regenerálásra akkor van szükség, amikor a készülék be, és kimeneti pontjai között nyomáscsökkenés tapasztalható. A regeneráció visszamosással történik, egyéb kiegészítő vegyszer hozzáadása nélkül.

A folyamat gyakorlatilag korlátlan mennyiségben elvégezhető. A vastalanító szűrő be- és kimeneti pontján is található egy nanométer, mely analizálja a be- és kifolyó víz nyomásának nagyságát. Ha a különbség a két érték között 0,6-1 bar, akkor elérkezett az ideje az ellentétes irányú vízzel történő visszamosásnak. Folyamatos használat mellett a kimeneti mérő kisebb értéket mutat a bemenetihez képest.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vastalanító szűrő

Keresés