Menü

A vastalanítás fontosságáról

A vastalanítás fontosságáról

A vastalanítás, ivóvíz esetén prioritást élvez, ám kevesen tudják a miérteket. Miért annyira lényeges a vastartalommal foglalkozni és hogyan lehet cselekedni a felesleges vas eltávolításának érdekében? A vasról nyilvánvalóan ön is sokat hallott, mármint a szervezet számára hasznosítható variációról. Kérdés, hogy az ivóvízben egyáltalán a szervezet számára egészséges formában fordul-e elő a vas?

A vérképzésben óriási szerepe van, ám kiegyensúlyozott, egészségre fókuszáló táplálkozással kitűnően fenntartható az a vas szint, mely a test számára jó alapul szolgál. Plusz bevitelre időközönként, némely betegség esetén szükség lehet, ilyenkor szoktak előkerülni a rettegetten székrekedést okozó vastabletták. De az extrém helyzeteket leszámítva, szükségtelen plusz vas biztosítása.

A magyarországi ivóvíz vastartalmáról törvény rendelkezik, tehát egy bizonyos mértéket és értéket nem haladhat meg a szintje. A fentiekből kiderül, hogy nem kell az ivóvíz ahhoz, hogy a szervezet vas-egyensúlya fennálljon. De hogyan jutunk el innen odáig, hogy a vasmentesítés kerüljön a reflektor fényébe? Úgy, hogy a víz magas vastartalmának látható és érzékelhető negatív következményei vannak.

A pohárba öntött nedű visszataszító, rozsdás hatású színt ölt fel, az ízvilága is megváltozik, ráadásul a vas jó barátságban a vízkővel kicsapódhat a csövekre, ezzel dugulást és meghibásodást okozva. A lerakódott vas kiváló táptalaj a különböző kártékony kórokozók elszaporodásához, tehát egészségügyi szempontból sem mellékes, hogy szán-e időt a vas eltávolítására vagy sem.

A vastalanítás pofonegyszerű!

A vas kiszűrését gyakorlatilag egy vízszűrő, víztisztító berendezés végzi, mely egyrészt kiszűri a vasat, másrészt a lerakódásért felelős anyagokat is semlegesíti. A vastalanító készüléket leginkább kutak vizének tisztításához használják.

Fontos! Mint minden vízszűrő a vastalanítók is elbaktériumosodhatnak. Nagyon fontos a rendszeres karbantartás és a víz mikrobiológiájának az ellenőrzése.

Mi már nem foglalkozunk kútvíztisztítókkal. Kizárólag vezetékes, fertőtlenített vizeket kezelnek a készülékeink, melyek alapvetően nem a vasszűrésre lettek tervezve, de egy bizonyos részét a vízben lévő vasnak megköthetik. A pontos szűrési tulajdonságokról kérjük tájékozódjon a honlapunkon.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vastalanítás

Keresés