Menü

A tusolófej tiszta vizű forrássá válhat!

A tusolófej tiszta vizű forrássá válhat!

A tusolófej az egyik olyan fürdőszobai kellék, amit a legtöbbször kell tisztítani, sőt cserélni, mert a lerakódott vízkő idővel használhatatlanná teszi. Ezt az áldatlan állapotot nehéz megelőzni, azonban nem lehetetlen. A vízkő azért képes kicsapódni a vezetékes vízből, mert a benne található ásványi anyagok a hő hatására elválnak a víz molekuláktól. 

Ahol a legintenzívebb a hő jelenléte, ott rakódik le a legtöbb vízkő, ami szépen-lassan eltömíti a víz szabad folyásának útját. Amikor a zuhanyfej össze-vissza spriccel vagy éppen alig enged ki magából pár csepp vizet, akkor gyanítható, hogy nem kevés mennyiségű vízkő akadályozza a helyes működésben.

Ekkor a szétszerelés, megtisztítás illetve az ecetes vízben való áztatás az, ami rengeteget tud segíteni, gyakorlatilag új élettel ajándékozható meg az alkatrész. Viszont nyilván minél többször ismétlődik ez a fizikai-mechanikai behatás, annál inkább elvékonyodnak a részelemek, s végül már megmenthetetlen a fej.

Jöhet a következő, ami vélhetően előbb-utóbb ugyanerre a sorsra jut. Bár viszonylag kedvező áron beszerezhető a tusfej, azért mégsem nevezhető takarékos alternatívának az, hogy havonta új és új alkatrész megvétele a program. Mi akkor a megoldás erre a problémára? A lágyított víz egyszeriben új távlatokat nyithat meg.

A kemény vizes régiókban az a gond a vezetékes folyadékkal, hogy túlságosan magas az ásványi anyag tartalma, ami élettanilag akár még pozitív forgatókönyv is lehetne (persze megfelelő arányok mellett), viszont a vízkő minden egyes vízzel és hővel együttesen dolgozó háztartási felszerelését veszélyeztetheti. A központi vízlágyító beszereltetésével a tusolófej élettartamának hosszát láthatatlan távlatokig növelheti, miközben egyéb elektromos eszközei számára is vízkőmentes üzemelést borítékolhat.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tusolófej

Keresés