Menü

A tisztított víz fogyasztásának egészségügyi előnyei

A tisztított víz fogyasztásának egészségügyi előnyei

A tisztított víz a szervezet számára igazi felüdülést, felfrissülést hoz. Nem tartalmaz nemesfémeket, klórszármazékokat, vagy éppen egyéb szennyezőanyagokat, az illat és ízrontó adalékokról nem is beszélve. 

Ha tartott már a kezében egy klórtól elfehéredett poharat, vagy éppen látott már vöröses-barna árnyalatban fénylő vizet, akkor tudja, igenis ezek a felsorolt pozitívumok a fogyasztás szempontjából létfontosságúak. Nem mindegy, hogy milyen minőségű folyadékkal látja el a testét nap, mint nap.

Mivel az emberi szervezet nagyrészt vízből áll, s 24 órán belül több liternyi pótlást igényel, így aztán kétségtelenül egészségügyi kockázatokat vonhat maga után, hogyha az elkortyolt nedű a legkevésbé sem rendelkezik optimális jellemvonásokkal. A csapból folyó víz, bár ivóvíznek van kikiáltva, de azért azt pontosan lehet tudni, hogy összetételében nem a lehető legjobb variáció.

Ahhoz, hogy a csapi vízből tisztított nedű váljon víztisztítóra van szükség, melyből megannyi modell elérhető a piacon. Valójában kizárólagosan az egyedi igények a döntőek akkor, amikor a leghatékonyabb és egyben leginkább gazdaságos eszköz keresése a cél.

Egy aprócska háztartásnak akár egyetlen szűrőbetétes kancsó is megfelelő beruházás lehet, ám ha például nemcsak az ivás szempontjából elvárás a tiszta víz, hanem a tisztálkodás, főzés stb. területét is ilyen alapokkal kívánja megtámogatni, akkor a komplex rendszerekben való gondolkodás az, ami mind rövid, mind hosszútávon kifizetődő stratégia.

A tisztított víz értékes anyagokban gazdag, tehát nem desztilláláson átesett alternatíváról van szó, ez a félreértések elkerülése miatt roppantul érdemleges információ. Olyan nedű kerülhet így a poharába, ami a méreganyagokat az üvegen kívülre száműzi, míg a szervezetet építő elemeket megőrzi.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tisztított víz

Keresés