Menü

A szűrt víz egészséges, ráadásul ásványi anyagokban gazdag!

Hol is találhatták volna ki a fordított ozmózist másutt, mint a haditengerészetnél? Sós tengervízből állítottak elő ivóvizet, ami mára a nyugati országokban eléggé elterjedt. Ráadásul a Közel-Keleti országok is egyre többször alkalmazzák, szintén tengervízből készítenek ivóvizet. Ez az eljárás kiszűri az összes kémiai, fizikai szennyeződést, még a biológiailag aktív szervezeteket is. 

Szükség is van az eljárásra, hiszen bárhol élünk nem lehetünk biztosak abban, hogy megfelelő minőségű az ivóvizünk. Magyarország sem áll előkelő helyen a vízbázisok tekintetében. Sok területen probléma a bór, fluorid, nitrit tartalom, vagy éppen a jód hiánya. Az arzénról nem is ejtve szót. A Dél- Alföldön mintegy egymillió kétszázezer ember, Dél-Dunántúlon közel háromszázezer, Észak- Alföldön hétszázezer ember számára nem hozzáférhető az egészséges ivóvíz.

Mit tehetünk, hogy ezt az égető problémát saját magunk kezeljük? Vannak víztisztító berendezések, amik segítségével szűrt vizet kapunk, azaz a csapra szerelve eltávolítja a szennyeződéseket, de meghagyja az ásványi anyagokat, amik fontosak a szervezet számára.

A házi víztisztítás hosszabb időre megoldást jelent, ezért érdemesebb belevágni a kivitelezésbe, mint folyton ásványvizet vásárolni a boltokban, miután pedig elfogyott a palackból a víz, vihetjük a szelektív gyűjtőbe. Melyik megoldást válasszuk? Az ozmózissal előállított, csírátlanított vizet, ami viszont még az ásványi anyagokat is kiszűrte? Vagy inkább egy Aquasana házi víztisztítót választva meghagyjuk a vízben az ásványi anyagokat? Ha minőségi aktív szén blokkot tartalmazó vízszűrőt veszünk, akkor nem tévedhetünk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog szűrt víz

Keresés