Menü

A szűrt víz egészséges, ráadásul ásványi anyagokban gazdag!

Hol is találhatták volna ki a fordított ozmózist másutt, mint a haditengerészetnél? Sós tengervízből állítottak elő ivóvizet, ami mára a nyugati országokban eléggé elterjedt. Ráadásul a Közel-Keleti országok is egyre többször alkalmazzák, szintén tengervízből készítenek ivóvizet. Ez az eljárás kiszűri az összes kémiai, fizikai szennyeződést.

Szükség is van az eljárásra, hiszen nem mindenhol lehetünk biztosak abban, hogy megfelelő minőségű az ivóvizünk.

Mit tehetünk, hogy ezt az égető problémát saját magunk kezeljük? Vannak víztisztító berendezések, amik segítségével szűrt vizet kapunk, azaz a csapra szerelve eltávolítják a szennyeződések jó részét, de meghagyják az ásványi anyagokat, amik fontosak a szervezet számára.

A házi víztisztítás hosszabb időre megoldást jelent, ezért érdemesebb belevágni a kivitelezésbe, mint folyton ásványvizet vásárolni a boltokban, miután pedig elfogyott a palackból a víz, vihetjük a szelektív gyűjtőbe. Melyik megoldást válasszuk? Az ozmózissal előállított, viztisztítót, ami viszont még az ásványi anyagokat is kiszűrte? (Legtöbb készüléknél már van ásványianyag visszasózó patron) Vagy inkább egy Aquasana házi víztisztítót választva meghagyjuk a vízben az ásványi anyagokat? Ha minőségi aktív szén blokkot tartalmazó vízszűrőt keresünk, akkor az Aquasana jó választás.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog szűrt víz

Keresés