Menü

A szűrőbetét milyensége a víz tisztaságáért felel

A szűrőbetét milyensége a víz tisztaságáért felel

Az aktív szenes szűrőbetét funkciója, hogy a rajta keresztülfolyó vizet különböző kémiai reakciók segítségével tisztábbá varázsolja, de a kálciumot és a magnéziumot bent megtartsa a szűrt vízben is. Az így nyert víz nem desztillált, ezt fontos kihangsúlyozni, mert a témában rengeteg félreértés kering az interneten.

A desztilláció során valóban minden értékes összetevő eltűnik az átszűrt vízből, ami így nem táplálja a testet. Márpedig a vízfogyasztás a táplálás, gondoskodás egy jelentős formája, aminek a súlya sokat nyom a latba, már ami az emberi szervezet egészséges működését illeti. A vezetékes víz számtalan komponensével együtt érkezik meg a poharakba, s ezen összetevők nagyobbik része abszolút nélkülözhető.

Egyes típusai, mint például az illat és ízrontó anyagok szabad szemmel jól láthatóak, érzékelhetőek, de a legtöbb fajta legfeljebb mikroszkóp alatt fedheti fel jelenlétét. Utóbbiak okoznak több problémát, lévén az emberek szeretik látni azt, ami ellen védekezniük kell, és ha ez nem valósulhat meg, akkor hajlamosak félvállról venni a dolgot.

A szűrőbetét optimális vízközeget teremt!

Ha már fogott a kezében olyan pohár vizet, ami fehérlett a klórtól, vagy éppen kellemetlen, íze, szaga volt, akkor nyilván nem kell meggyőzni afelől, hogy a csapvíz nem mindig és mindenhol a legoptimálisabb minőségű variáció, amivel elláthatja szervezetét. A szűrés tehát egészség-megőrzés is egyben. Arra azonban legyen tekintettel, hogy nem minden víztisztítónk és nem minden technológia szűr minden szennyeződést. Az egyes típusok megvásárlása előtt részletesen tájékozódjon!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztító szűrőbetét

Keresés