Menü

Az ivóvízzel kapcsolatos dillemák

Az ivóvízzel kapcsolatos dillemák

Eltérő minőségű vizeket szolgáltatnak a vízművek is. Mi víztisztító-forgalmazóként abban nem tudunk állást foglalni, hogy szükség van-e víztisztításra, hiszen nekünk a víztisztítók eladása az érdekünk. Ebben a kérdésben mindenki maga dönt belátása szerint.

Az ivóvízzel kapcsolatos dilemmák némileg megfoghatatlanok, lévén a nem kívánatos komponensek nagyrészt láthatatlanok. Jó, ha már fogott a kezében klórtól fehérlő vagy vastól barnás színezetű nedűt, akkor tudja, vannak kivételek, melyek sajnos nagyon is kiszúrhatóak.

 

Az íz- és illatrontó anyagokat pedig még nem is említettük, ezek szintén érzékszervekkel felfoghatóak és “elcsíphetőek”. Pedig ezek valójában csak a jéghegy csúcsát alkotják. Minden egyéb komponens ugyan láthatatlan, de a legkevésbé sem nélkülözhetetlen. A felismerés ezen pontján merül fel a kérdés, hogy akkor mi tévő legyen?

A víztisztítás ma már nem jelenthet kihívást, mivel számtalan konstrukció áll a rendelkezésére.

A legfontosabb dilemma, mely eldöntésre szorul, ha azon már túl van, hogy kell-e egyáltalán víztisztítás (igen, kell), az a mennyiség megálmodása. Mekkora mennyiségű vizet kíván előállítani naponta, tisztított formában? Hány liter víz folyik/fogy el egy 24 órás szakaszban, és melyek azok az életterületek az iváson kívül, ahol még szeretné hasznosítani a tiszta víz előnyeit?

A víztisztító teszt eredménye egyértelműen a víztisztítás fontosságának irányába mutat!

Ha a fenti kérdésekre megtalálta a releváns feleleteket, akkor senki sem akadályozhatja meg abban, hogy egyénre szabott választásával végre tiszta vizet önthessen a poharába.

Ugyanakkor fontos az is, hogy ne csak megvásároljuk a víztisztítót, hanem rendszeresen cseréljük a szűrőt és gondozzuk is a készüléket. Az alábbiakban írtunk egy cikket arról, hogy miket lehet tenni, hogy csökkentsük a víztisztítókban szaporodó baktériumok mennyiségét: Víztisztítók karbantartása és baktériumok

Keresés