A medencéknél hasznos a homokszűrő

Sokfajta kerti medence található már a kereskedelmi forgalomban. A kicsit nagyobbakhoz különféle szűrési technikák és berendezések használatosak, hiszen az ezekben lévő vízmennyiség nem engedi meg, hogy gyakran leengedjük. Az egyik leginkább használatos és legegyszerűbb a homokszűrő, aminek az alapelve a természetben is megtalálható. 

Ezen a szűrőn átfolyó vízben lévő szennyeződések a homokban maradnak és ezzel a víz megtisztulva kerül vissza a medencébe. A homokszűrőben egy speciális kvarchomok van, ami megköti a szennyeződéseket. Az udvarban elhelyezett medencék nagyságától függ, hogy milyen nagyságú homokszűrő szükséges a tisztításhoz. Ezt általában a medencéhez mellékelt utasítás írja le, vagy a telepítő cég határozza meg. De ha egyik sem, akkor is lehet információt találni a témáról, ha máshol nem, akkor a sokat használt interneten. Általában a homokszűrő a 0 – 40 C fokos vizet szűri és telepítésének megvannak a szabályai. Általában a homokszűrő hosszú időre biztosítja a medence tiszta vizét. 

A szűrőkben lévő homok cserélhető, amennyiben erre szükség van, ugyanis a medencék vizének teljes leengedése igencsak költséges, hiszen ha nem saját kútból oldja meg az ember, hanem a városi vízvezetékről, ami a gyakoribb eset, akkor bizony meggondolandó a leengedés és az újratöltés. Azon felül, ha nincs valakinek nagy kertje, mindez vízpazarlás is. A szűrő mellé szivattyút is kell telepíteni, ami átpumpálja a medence vizét a homokszűrőn. A megfelelő szelepek pedig gondoskodnak arról, hogy a vízáramlás zavartalan legyen.  

Címkék: homokszűrő

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Homokszűrő
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."