Menü

A lúgos víz hatása a szervezetre – érdemes fogyasztani!

A lúgos víz hatása a szervezetre – érdemes fogyasztani!

Amikor az egészségről és a normál testsúlyról esik szó, akkor rendszerint előkerül a szervezet elsavasodásának problémája. A mindennapokban elfogyasztott ételek és italok legalább nyolcvan százaléka savas anyagokra bomlik le, és ezáltal az anyagcserét is az elsavasodás irányába mozdítja. 

Mindehhez hozzájön még a rohanó életmód, a stressz és az elhízás, és máris olyan komplex problémával találhatjuk szembe magunkat, amely mindenképpen figyelmet érdemel az életminőség kapcsán. Az ionizált, lúgos víz legalább kétszer-háromszor több oxigént tartalmaz, mint a csapvíz. Mivel a szervezet legalább hetven százalékát víz alkotja, ezért nagyon fontos, hogy a folyadékbevitelre kiemelt figyelmet fordítsunk.

A lúgos víz hatása a szervezetre abban is megmutatkozik, hogy a nehézfémek, a vírusok, baktériumok és penészgombák így nem kerülnek bejuttatásra, tehát egy sokkal tisztább, egészségesebb folyadékot vehetünk magunkhoz. Az ionizált víz tulajdonképpen antioxidánsként segíti az öregedési folyamatok lassítását és így az egészség megőrzését. Érdemes ionizált vizet fogyasztani a nap folyamán többször is és legalább két litert a poharakba tölteni elosztva.

Mivel azonban az emésztéshez savas közegre van szükség, ezért étkezés előtt és után inkább kerüljük az ionizált vizet, egyébként viszont bátran fogyaszthatunk belőle akár napi négy literrel is. A lúgos víz hatása a szervezetre egyértelműen megmutatkozik, javul a vérellátás, a tápanyagok keringése, és az elsavasodással gyakran együtt járó elhízás ellen is tehetünk ilyen módon.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Lúgos víz hatásai

Keresés