Menü

A lézeres távolságmérő leegyszerűsíti a méréseket

Elsősorban a mesterek és építkezéssel foglalkozó szakemberek hasznos munkaeszköze a lézeres távolságmérő. Akinek folyamatos mérésre van szüksége, különösen akkor, ha nemcsak a fal hosszát, de magasságát is mérnie kell, akkor ez egy nélkülözhetetlen eszköz. Jelenleg kétféle modell kapható, az egyik 35, a másik 50 m távolságot tud befogni.

 Az árak különbözőek, de érdemes a nagyobb távolságot mérni tudó eszközt beszerezni, hiszen a köztük lévő árkülönbség nem jelentős. Amikor például egy ház külső szigeteléséhez szükséges anyagot számolják ki, a ház falának szélességet ki lehet centizni, de a magasság meghatározásához létrára kell mászni és akkor is csak saccolni lehet. Ugyanez a helyzet a szobák falainak meghatározásakor. Aki nap mint nap ezt a munkát végzi, annak valószínűleg elege van a mérőszalagból. A lézeres távolságmérő mindkét modellnél megjegyzi az utolsó húsz mérési adatot.

Ez azt jelenti, hogy akár több objektumon elvégzett mérés után, le lehet ülni elvégezni a számításokat és a részletes kidolgozni a terveket. A német Trotec cég megbízható minőségű lézeres távolságmérő segítségével a mért adatok összeadhatóak, kivonhatóak, de a térfogat és területszámítás is elvégezhető velük. Tehát igazán profi segítség a lézeres távolságmérő, hiszen az ilyen munkában sokat segít.

Akár festéskor, akár szigeteléskor, de az asztalosmunkák vagy nyílászárók tervezésénél is sokat kell mérni. Aki ezt napi szinten végzi, annak komoly segítség a mérések egyszerűsítése, nem beszélve arról, hogyha azonnal nem jegyzetelik le a mért távolságokat, a tévedés lehetősége sokkal nagyobb. 

Címkék: lézeres távolságmérő

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Lézeres távolságmérő

Keresés