Menü

A lágy víz búcsút int a vízkőnek!

A lágy víz búcsút int a vízkőnek!

Ha a vízkő réme már az őrületbe kergeti. Ha a konyhai eszközei egy része pórul járt, köszönhetően a híres-neves magyar kemény víznek. Ha szeretne tiszta vizet önteni a pohárba, akkor a lágy víz az ön, legideálisabb választása. A vízkő sarkalatos pontja ennek a témának, mert bár a fogyasztás oldaláról is meg lehetne közelíteni a lágyított víz előnyeit, mégis a vízkő okozta károk sokkal szembetűnőbbek annál, amit a nem megfelelő minőségű folyadék fogyasztása, a szervezetünkben okoz.

A vízkő szó szerint kiszúrja az ember szemét, különösen, ha a csempéken lerakódva várja a sorsát. Még ennél is dühítőbb, és idegesítőbb, amikor konyhai gépek mennek tönkre, csak azért, mert a rajtuk átfolyó nem lágy víz egyszerűen eltömíti a csöveiket, hála a lerakódó vízkőnek. A különböző sók bekerülve a rendszerbe önmagukban nem jelentenek problémát, de abban a pillanatban, hogy körülöttük felforrósodik a helyzet: átalakulnak.

Kicsapódnak, és vízkő formájában lerakódnak. Márpedig egy kávéfőző, vagy épp mosogatógép nem kevés hőt használ fel a működéséhez, így ez a kellemetlen folyamat elkerülhetetlenné válik. Jöhetnek az ecetes tisztítások, a szétszerelések. Ha ez sem elég, akkor egy-egy alkatrész cseréje megoldhatja a helyzetet, de nem egyszer csak a teljes csere segíthet.

A lágy víz, azonban lámpát gyújt az éjszakában. A sóktól megtisztított vízből ugyanis nincs mi kiváljon, tehát a probléma gyökere szüntethető meg. Ettől a perctől fogva sem a kávéfőző, sem a mosogatógép nincs veszélyben, sőt még a konyhai csempéken sem éktelenkednek majd a hófehér telepek. Éppen ezért érdemes otthonának minél nagyobb részén lágy vízzel dolgoznia.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Lágy víz

Keresés