Menü

A különféle víztisztító berendezések összehasonlítása

A különféle víztisztító berendezések összehasonlítása

A vízben jó néhány, a szervezet számára felesleges oldott anyag található, például klór, különféle gyógyszermaradványok, gyomirtó és féregirtó származékokat, kemikáliák, higany és egyéb fertőző anyagok, több száz szerves vegyületet és így tovább. Ezek kiszűrésére két lehetőség van. Az egyik az, amikor számos haszontalan anyagot kiszűrünk és meghagyjuk a hasznos ásványi anyagokat, példának okáért a kalciumot, magnéziumot. 

Ezek a víztisztítók általában csapra szerelhetőek, de vannak külön csappal rendelkező változatú megoldások is. A víztisztító berendezések összehasonlítása kapcsán egy másik megoldás a fordított ozmózisos rendszer, melyek külön csapteleppel rendelkeznek és mindent kiszűrnek a vízből. Sajnos azonban a szervezet számára fontos ásványi anyagokat is kiszűrik a vízből és a víz kevésbé lesz friss, jó ízű és az átfolyás is nagyon lassú. Pont ezért számos fordított ozmózisos berendezéshez már adnak ásványi anyag visszasózó patront is, mellyel pótolni lehet a kiszűrt anyagokat.

Az általunk forgalmazott legtöbb készülék a hasznos ásványi anyagokat benne hagyja az ivóvízben. És vannak víztisztító készülékek külön kisebb háztartások fenntartásához is és nagyobb családok számára egyaránt. Emellett létezik zuhanycsapra, illetve falra szerelhető megoldás is. Ennek köszönhetően az erős klóros, szintetikus és vegyi anyagok hatásaitól védhetjük meg a bőrüket zuhanyozás közben, melyek egyesek esetében a bőr károsodását és túlzott kiszáradását is eredményezhetik.

Ugyanis tudományos kutatás alapján köztudott, hogy a bőrön keresztül sok esetben akár hasonló gyorsasággal szívódnak fel a káros anyagok, mint a táplálék vagy folyadékbevitel során. Emiatt fontos szempont lehet, hogy a zuhanyzás során is használjunk tisztító rendszereket. Csillogóbb lehet hajunk, bőrünk is megújulhat könnyedén, ha klórmentes vizet használunk mosakodás alkalmával. Sőt, sokan beszámoltak bőrbetegségek gyógyulásáról is.

Léteznek kombinált megoldások is, mely során egyszerre tudja az asztali és zuhanyzós víztisztítót megvásárolni egy szetten belül. Emellett van központi víztisztító készülék is, mely a háztartásban lévő összes vizet képes megszűrni. Ezek a rendszerek is megszűrik a klór nagy részét de a szervezet számára fontos ásványi anyagokat benne hagyják a vízben. NFS minősítésű termékekről van szó, így a hatékonyságuk teljes mértékben garantálva van. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy rendelkezésére állhassunk és segíthessünk Önnek.

Keresés