Menü

A jóízű csapvíz

Ma már szinte természetes, hogy a lakások legnagyobb részében már nem újdonság a csapvíz. Húsz évre visszamenőleg ez nem volt még ennyire természetes, hiszen különösen a kisebb településeken és falvakban, még sok helyen az emberek a saját kútjuk vizét itták. A kutak vize sok helyen volt szennyezett, különösen az intenzív mezőgazdaság és az állattenyésztés elterjedésével.

 A vízvezetékek elterjedésével, jutott be a csapvíz a házakba. Ez nagyon praktikus volt, viszont ahogy egyre terjedt a vízvezeték hálózat, egy több fertőtlenítőanyagra volt szükség. Ez még manapság is a klór. A klór a fertőző anyagokat hivatott kiirtani a vízből, elkerülve ezzel a tömeges fertőzéseket.

Egyre többen gondolják úgy, hogy ez a baktériumölő hatás a szervezetünkben is kifejtheti hatását és sajnos nemcsak a káros bacikat irtja ki, hanem a hasznosakat is. Ezért ajánlják, hogy a csapvizet a legjobb megtisztítva inni és főzni. Az ásványvizek állandó fogyasztását egyre többen kérdőjelezik meg és ezekkel kevesen főznek.

Hiszen a főzéshez használatos víz gyakran megegyezik a megivott mennyiséggel. Tehát, a minél egészségesebb csapvíz lételemünk. Akinek volt alkalma jó vizet inni az tudja, hogy ez jól oltja a szomjat és érezni rajta egy töménységet. Manapság elég nagy üzlet a vizek forgalmazása, de valójában a csapvíz lehetne az a fajta víz, amelyiknek, a mindennapi vízfogyasztásunk jelentős részét tehetné ki. Ezért érdemes a víztisztítók között körbenézni és olyat választani, amelyik a csapvízből jó minőségű ivóvizet készít. 

Címkék: csapvíz

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Csapvíz

Keresés