Menü

A háztartási vízszűrő hozzájárulhat a megfelelő mennyiségű vízfogyasztáshoz

Az, hogy minden nap megfelelő mennyiségű vizet fogyasszunk rendkívül fontos, mivel alapvetően hozzájárul ahhoz, hogy egészségesek maradhassunk, valamint megőrizhessük optimális testsúlyunkat. A háztartási vízszűrő ebben segíthet. 

Ha nem iszunk elég vizet, akkor a vékony- és vastagbél felszívóképessége csökken, amely nincs kifejezetten pozitív hatással szervezetünkre, mivel ennek következményeképp az elfogyasztott ételek és étrend-kiegészítők értékes tápanyagai felszívódás nélkül haladnak át a szervezeten.

Az értékes tápanyagok tehát nem szívódnak fel, a zsír viszont lerakódik, így testsúlyunk növekedni fog. A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása tehát nagyon fontos.

A cukrot és a szénhidrátokat a szervezet jóval gyorsabban dolgozza és szívja fel, mint más tápanyagokat, így megfelelő mennyiségű víz híján a szervezet a kalóriákat továbbra is raktározza, azonban az értékes tápanyagokból nagyon keveset. Az étvágyat elsődlegesen a tápanyaghiány okozza, mivel testünk így figyelmeztet minket, hogy valamire szüksége van.

A megfelelő mennyiségű vízfogyasztással az egyensúlyt visszaállíthatjuk és értékes tápanyagokhoz juttatjuk szervezetünket. A folyadékbevitel azért fontos, mert ha az elfogyasztott ételt a szervezet nem tudja megfelelően megemészteni, akkor a tápanyag-felszívódás sem lesz kielégítő, és továbbra is éhségérzetet fogunk tapasztalni, ami hamar túlsúlyossághoz fog vezetni.

Keresés