Menü

A házi vízlágyító száműzheti életéből a vízkő rémét!

A házi vízlágyító száműzheti életéből a vízkő rémét!

A házi vízlágyító igazi megmentővé avanzsálhat az életében, mégpedig az otthoni, háztartási apparátusának védelmezőjeként. Hogy hogyan és miért? Nos kis hazánk híres kemény vízéről. Ez annyit jelent, hogy a vezetékes rendszerbe juttatott ivóvíz magas ásványi anyag koncentrációval rendelkezik.

Ez így ebben a formában abszolút pozitív tény lenne, ha és amennyiben ez nem eredményezné, különösen a vízátfolyásos eszközök működésével kapcsolatosan a vízkőréteg képződését és lerakódását. Az, hogy a vízkő mire képes valószínűleg teljes mértékig ismerős az ön számára. Egyrészt a csempére kicsapódó réteg a legkevésbé sem esztétikus látvány, de alapvetően ez a legkevesebb, mert bár a tisztítás metódusát meghosszabbítja és bonyolultabbá teszi, de el lehet vele bánni.

Másrészt ami igazán fajsúlyos gond ezen a téren, hogy a magas ásványi anyag tartalmú víz érintkezése nyomán jön létre a vízkő a vízátfolyással működő berendezésekben (kávéfőző, mosó- és mosogatógép, vízforraló stb.), ami aztán kicsapódik a különböző alkatrészekre, ezzel meghibásodást és komoly fennakadásokat generálva.

A berendezések ugyan megtisztíthatóak például ecetes átmosás segítségével, viszont ez a módszer is pusztán pár alkalommal érhet el javulást, ám végül elkerülhetetlenné válik az alkatrészek elfáradása, megkopása, amit kizárólag szervizeltetéssel vagy az érintett eszköz komplett cseréjével lehet orvosolni. Ez bizony anyagi értelemben komoly, nem tervezett kiadásokkal járhat,. Vagyis a prevencióval nem kevés pénzt takaríthat meg, az idegeskedés végérvényes kizárásáról nem is beszélve.

A házi vízlágyító visszaadhatja eszközparkja fittségét!

A központi vízlágyító berendezés beszereltetésével pontot tehet a vízkővel kapcsolatos problémák végére és az ecetes üveg is a rendeltetés szerinti helyére kerülhet a kamra vagy spejz polcán.

Ugyanakkor azt is érdemes figyelembe venni, hogy a vízlágyító kivonja a Kálciumot és a Magnéziumot is a vízből, és ezeket az ásványi anyagokat a gyantás módszerek Nátriummal helyettesítik. Ha valaki ivásra is ezt a vizet szeretné használni, akkor érdemes alaposan utánajárni az előnyöknek és a hátrányoknak is.

Keresés