Menü

A fordított ozmózis víztisztító rendszer

Amikor elterjedt, hogy a csapvíz a víz mellett sok más olyan anyagot is tartalmaz, amely nem a szomjunk oltását és testünkbe való beépülést szolgálják, akkor elkezdtek terjedni a különféle csapvizet tisztító berendezések. Sokan fordultak az ásványvizek használata felé, de ez nem túl gazdaságos megoldás.

 Ezen felül ez csak az ivóvizet pótolja, de a főzéshez használatos víz, tea, kávé, levesek és egyéb ételek elkészítéséhez, még mindig a csapvíz használatos. A klór egy része kb. tíz perc fedő nélküli forralással elpárolog, de még esetleg még mindig ott van a felesleges vas, a lebegő szennyeződések, arzén és a különféle vegyszerek maradványai. Ebből különösen az ivóvízbe került gyógyszermaradványok kerültek az érdeklődés középpontjába.

A fordított ozmózis egy olyan eljárás, amely a vízből tisztább H2O-t készít. Tehát sok minden mást eltávolít. Ez, egy többfázisos rendszer, amelynek szűrői képesek eltávolítani a vízben lévő szerves anyagokat, oldott részeket, nehézfémeket. A fordított ozmózis rendszer, egy olyan technológia, amellyel sok szempontból tisztább víz nyerhető.

Érte már ezt a rendszert olyan kritika, hogy a hasznos ásványi anyagokat is kiszűri az ivóvízből, úgyhogy aki igényli külön, a hasznos ásványi anyagokat visszapótló patronokat is vásárolhat egyes modellekhez. Tehát a fordított ozmózis egy kitűnő alternatíva arra, hogy tiszta vizet igyunk és ilyet használjunk ételeink elkészítéséhez is. Mivel jó tapasztalatok vannak a fordított ozmózis készülékekkel, ezért az eladások száma biztosan növekszik.

Címkék: Fordított ozmózis

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Fordított ozmózis

Keresés