Menü

A ballonos ásványvíz fogyasztása az egészség kulcsa?

A ballonos ásványvíz fogyasztása az egészség kulcsa?

A ballonos ásványvíz a legjobb alternatíva, ha egészségtudatosan kíván gondolkodni. Vagy mégsem? Létezik nála jobb variáció? Az ásványvizek kérdése eléggé problematikus és tele van komoly ellentmondásokkal. Vannak, akik kitartanak amellett, hogy tökéletesen alkalmasak a rendszeres fogyasztásra, míg mások állítják, hogy ez nem így van. 

Vajon akkor kinek érdemes hinni? Leginkább a saját szemének. Az ásványvizek esetén pontos felsorolás tanúskodik arról, hogy az adott típus milyen ásványokat tartalmaz, mekkora mennyiségben.

A túlzás, vagyis a szélsőség egyetlen élethelyzetben sem jó forgatókönyv, s ez erre a területre is igaz. A túl sok magnézium, kalcium vagy éppen vas ugyanannyira nem előnyös az emberi szervezet számára, mint a túlságosan kevés. De mi tekinthető optimális mennyiségnek - jöhet a következő, logikus kérdés és ez az, amire egyértelmű választ szinte lehetetlen adni.

Mert hogy mindenki más, minden szervezet különböző szinten üzemel, azaz a vérben cirkuláló anyagok is eltérő mennyiségben fedezhetőek fel. Van, aki kalciumhiányos állapotban van, míg másnak az analizálható érték a normál tartomány felett mérhető. Többek között ezen eltérések miatt nem jó túllőni a célon.

Márpedig a boltok polcairól leemelhető ásványvizek nagyrészt komoly mennyiségekkel operálnak, ezzel téve önmagukat ellenállhatatlanná. A fent leírtak fényében, azonban látható, hogy amit a legnagyobb előnynek vélnek, az egyben a legnagyobb hátrány is. De akkor hova tovább?

A tisztított víz az az alternatíva. Az meg már csak hab a tortán, hogy egy víztisztító berendezés beszereltetésével nagyon is jól járhat anyagilag, szemben a ballonos ásványvíz megvásárlásával, mely alkalmanként nem kis költséget ró a családi kasszára.

Tartalomhoz tartozó címkék: Ballonos ásványvíz Blog

Keresés