Víztisztító átverés? Mi az igazság?

A víztisztító átverés és félrevezetés sajnos rendszeresen felbukkanó jelenség, ugyanis egyes forgalmazók a lakosok hiszékenységére építve téves információkkal „szédítik” a potenciális vásárlókat. Be kell látnunk, hogy a víztisztítók piacán valóban nehéz eligazodni; a különböző technikai megoldások más és más árkategóriát képviselnek, ráadásul a különböző működési elvek tovább bonyolítják a helyzetet.

 
Sajnos a tisztességtelen kereskedők mindenkinek ártanak a tevékenységükkel; a silány minőségű és túlárazott termékeikkel bizalmatlanságot szülnek az egyébként kiválóan alkalmazható víztisztító berendezésekkel szemben is. Sajnos a riogatás sokszor hatékony módszernek bizonyul; a vezetékes víz halálos méregnek való beállítása és a saját olcsó termékeik egekbe magasztalása sokszor célba ér.

Laikusként sajnos könnyű megvezetni bennünket. A leggyakrabban alkalmazott trükk a víz sótartalmának mérésével történik. Ehhez egy úgynevezett TDS műszert használnak, amivel megmérik a tisztítatlan és a tisztított víz sótartalmát. A sótartalom valóban jelentősen lecsökken a huszadrangú termékeknek köszönhetően is, ennek viszont igen kevéske köze van a víz tisztaságához. A sótartalom elsősorban az oldott magnéziumot és kalciumot jelenti, amelyek egyébként roppant hasznosak és fontosak a szervezetünk számára...

A víztisztító átverés másik ismert trükkje a víz elszíneződéséhez köthető. Ez relatív egyszerűen megoldható, csupán egy feszültség alatt lévő elektródára van szükség; az elektromos áramnak köszönhetően a vízben lévő ásványi anyagok kicsapódnak, ez a jelenség pedig a víz elszíneződését vonja maga után. A víztisztító átverés abban rejlik, hogy ebben az esetben is az oldott ásványi anyagok idézik elő a jelenséget, így a víz tisztaságához a módszernek semmi köze.  
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztító átverés
Kosár
0 árucikk
Víztisztító előnyök
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."