Víztisztítás házilag- mennyi minden is van a sima vízben?

Az úgynevezett sima víz is tartalmaz ásványi anyagokat, ezek miatt érezzük zamatosnak a vizet. De még az ásványi anyagok is lerakódnak, kellemetlenséget okozva ezzel. Eltömődnek a csapok, elromlik a bojler, a háztartási gépekről nem is beszélve. A mosógép, mosogatógép javításra szorul, akár cserélni is kell. A mosogató szerek már tartalmaznak anyagokat a vízlágyításra, csak sajnos sok esetben kevés ez a megoldás.

A vízkő nagyon alattomosan teheti tönkre akár a kávéfőző gépet, vagy a csaptelepeket. A kerámiabetéteket tisztítani, cserélni, nem olcsó mulatság. Nem beszéltünk növényeinkről, melyek szintén megsínylik a kemény vizet. Ideális esetben esővizet gyűjthetünk, de ez sem alkalmazható mindenhol. Fizikai, kémiai, biológiai eredetű szennyeződések is vannak a vízben, ezeket mind ki kell szűrni.

Alkalmazhatunk olcsóbb és drágább megoldásokat is. Vásárolhatunk rengeteg ásványvizet. Ha utólag kiszámoljuk, hogy mennyit is hagytunk ott egy áruházban az elmúlt egy évben, igencsak meglepődünk. De akkor még csak az ivásra használt vízről gondoskodtunk. Mi a helyzet a főzéssel és a fürdéssel, mosással?

Az étkezés során ugyanúgy a rossz minőségű vizet voltunk kénytelenek használni. Más megoldást kell keresni! A csapra szerelhető vízszűrő berendezések jó szolgálatot tesznek, de az élettartamuk miatt érdemes házi víztisztító berendezésben gondolkodni. A beszerzéskor ugyan drágállhatjuk az árát, de gondoljunk csak bele: a lakás bármely csapjáról szűrt vizet kapunk. Ezzel a család minden tagjáról gondoskodtunk, nem kell aggódnunk azért,hogy nem tiszta vizet teszünk a pohárba.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog vízlágyítás házilag
Kosár
0 árucikk
Víztisztító előnyök
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."