Vízlágyítás házilag trisóval?

Vízlágyítás házilag trisóval?

Az elmúlt évtizedekben szokássá vált az esővíz gyűjtése, amivel sokan megoldották a vízlágyítás házilag kérdését. Nyilván ez a módszer kiválóan alkalmazható családi házas környezetben, de a betondzsungel közepén, terasz, erkély, vagy bármely más alternatíva nélkül nem lehetséges a megvalósítás. (A légszennyezettség mértékéről nem is beszélve.)

 Akkor mégis mi marad, mint lehetőség? A trisózás kezd feledésbe merülni, pedig a szakmai források sűrűn beszélnek erről a macerás, mégis eredményes eljárásról. A trisóról a legtöbben azt tudják, hogy kiváló zsíroldó hatású, amit a háziasszonyok előszeretettel ki is használnak, ám jelenlegi témánk szempontjából az a jellemvonása érdekes, mely lehetővé teszi, hogy megkösse a vízben lévő Ca, és Mg sókat.

Utóbbi jelenségnek köszönhetően mérsékli a víz állandó, és változó keménységét. Ha úgy határoz, hogy a vízlágyítás házilag is menni fog, és ehhez kipróbálná a trisós variánst, akkor festék- vagy háztartási boltokban könnyedén beszerezheti ezt a kelléket. A trisó nagy hátránya magas foszfortartalmában rejlik, így ugyanis képes bealgásítani a vizet.

Hét liter vízhez hozzávetőlegesen öt milliliter trisó hozzáadása elegendő: egy liter folyadék nagyjából kárba vész a folyamat során, de végül a bősz kevergetések végén a tartály aljára leülepedik a csapadék, s felette a lágyított víz várja a felhasználást. A trisó vegyszer, maró hatású, ezért használata fokozott figyelmet, és elővigyázatosságot igényel. Ha nem szeretne ilyen módszerrel bajlódni, akkor a legjobb, ha vízlágyító berendezés segítségével oldja meg a vízlágyítást házilag, amely nem csak olcsó, de veszélytelen, gyors, könnyedén elővarázsolható alternatíva.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog vízlágyítás házilag
Kosár
0 árucikk
Víztisztító előnyök
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."