Vízlágyítás

vízlágyítás
2017-07-23 06:00:00

A víz keménységét a benne található sók, kloridok, szulfátok okozzák. A változó keménységért (kalcium, magnézium karbonátok) felelős anyagok forraláskor kiválnak, míg a víz elpárolgását követően a kloridok, és a szulfátok visszamaradnak. Bár kevesen tudják, de a vízlágyítás után keletkező vízhez akár 20-40%-kal kevesebb mosó- mosogató szerre van szükség, mert habzása, hatékonysága megsokszorozódik azáltal, hogy lágyabbá válik. A német keménységi fok az a mértékegység, ami pontosan jelöli az adott területen található víz milyenségét. 

2017-06-23 04:00:00

Magyarország kemény vizeiről híres. Ezt már nagyjából mindenki tudja, de ami még ennél is biztosabb, hogy az emberek nagy hányada a saját bőrén tapasztalta. A vízlágyítás segítségével kihúzhatja a szőnyeget a vízkőképződés réme alól, ezzel megszüntetve egy súlyos, olykor komoly károkat okozó problémát. A vízkő ugyanis természetes velejárója természetes vizeinknek. A bennük található sók, hő hatására kicsapódnak. 

2016-12-29 13:00:00

A víz keménységét a benne található, oldható ásványi anyagok adják. Nagyságát természetesen ezen anyagok mennyisége határozza meg. Magyarországon ez az érték kifejezetten magas, így nem meglepő, hogy a hazai vizek bizony kemények, ami miatt a vízlágyítás alapvető feladatunk. A természetes vizek nyilvánvalóan okkal mennek át különböző szűréseken, szabályozások által meghatározott tisztítási folyamatokon, míg azt a címkét nem kapják, hogy ivóvíz.

2016-11-23 13:03:00

Vízkő a csövekben, vízkő a mosógépben, vízkő a mosogatógépben. Sajnos egyre több háztartásnak gyűlik meg a baja ezzel a problémával. Alapvetően a vízben kell ilyenkor keresni a problémát, mégpedig a keménységében. Ez sokak számára furcsán hangozhat, azonban így szoktuk jellemezni a víz nátriumtartalmát, amely a víz keménységét adja. Ha a vízben túl sok a Nátrium, akkor hamar meszesedés léphet fel, amely tönkreteszi háztartási gépeinket. A vízlágyító berendezések használata éppen ezért minden háztartásban ajánlott, ahol erősen meszes víz érkezik a betápból.

2014-12-21 06:40:39
Sokan csak legyintenek, ha a vízlágyítás kerül szóba, de nem biztos, hogy tudják miért is fontos ez a folyamat. Hazánk kétharmadában kemény víz folyik a csapokból. Ez maga után vonja a több mosópor használatát, a töredezésre hajlamos hajat, a szárazabb bőrt (a klóros víz ezt csak fokozza). 
2014-10-13 06:16:00
Hazánk területének kétharmadán a víz a kemény és a nagyon kemény között mozog. A mindig is így volt, csak kevesebb eszközt használtunk, amely a vízzel kapcsolatos, pl. fűtési rendszer, mosó és mosogatógép, gőzölős vasaló, hogy csak a legismertebbeket említsem. Csak a Békéscsaba – Debrecen – Szolnok háromszögben, valamint Zalaegerszeg környékén megfelelő a víz lágysága, tehát ebben a térségben nem szükséges a vízlágyítás. Illetve nem nélkülözhetetlen. 
Kosár
0 árucikk
Víztisztító előnyök
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."