Vízkezelés, drasztikusan?

Vízkezelés, drasztikusan?

Az elmúlt években a vízkezelés témája rengeteget változott. Onnan, hogy az emberek többsége kötötte az ebet a karóhoz: „márpedig a csapvíz ivóvíz, tehát jó”, eljutottunk odáig, hogy a drasztikus, minden alkotóelemet kivonó víztisztítási módszerek divatját éljük. Egyik szélsőség sem vezet reális látásmódhoz. Muszáj meghúznia a vonalat akkor, ha valóban eredményesen szeretné otthonában tisztává varázsolni vezetékes vizét. Mi a baj a drasztikus megoldásokkal? A szó már önmagában megválaszolja a kérdést, az, hogy túlságosan szélsőséges.

A végletek sohasem vezetnek jóra, és ez ezen a területen is igaz. Az ivóvíz abban a formában, ahogy a csapból kiömlik valóban nem a legjobb, fogyasztásra szánt alternatíva. Ezt kár is lenne tagadni. Ám az az elképzelés, miszerint a vízkezelés egyetlen, valóban eredményes verziója, ha minden egyes anyagot eltávolít a víz szerkezetéből, kissé túlzó, és nem helytálló megállapítás.

A desztillált víz minőségű folyadék nem alkalmas a hosszú távú fogyasztásra, hiszen pontosan azok a molekulák hiányoznak belőle, melyek hasznosak testünknek, szervezetünknek. Nyilván a szennyeződések tökéletes, professzionális eltávolítása során nincs apelláta. A kórokozóknak menniük kell.

Ám a vízkezelés nem azt jelenti, hogy egy teljesen megszűrt, értékes összetevőktől mentes „folyadékot” hozunk létre. Bár sokan kardoskodnak amellett, hogy ez kiváló végeredménnyel jár, ám a valóságban az rögzíthető tényként, hogy a gépek jól reagálnak a teljesen szűrt vízre, de az emberi szervezet nem, miután biológiai folyamataihoz megfelelő anyagokat igényel, melyek egy részét avízfogyasztáson keresztül „gyűjti” be.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog vízkezelés
Kosár
0 árucikk
Víztisztító előnyök
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."