Vastalanító

Vastalanító
2017-03-17 02:00:00

A vastalanító berendezés lényege, hogy vasmentessé varázsolja az ivóvizet. De miért is olyan lényeges ez? Sokak számára félreértésre adhat okot a tény, hogy a vas amúgy egészséges, akkor miért kéne mellőznünk vizeinkből? Valóban, a vas, mint ásványi anyag szükséges a szervezetünknek, de ezt táplálékkal tökéletesen tudjuk fedezni, extrém esetekben pedig kiegészítő hozzátáplálással biztosítani. A vízben jelentkező vas megannyi kellemetlenséget képes okozni.

2017-02-14 07:00:00

A vizek vastartalma számos kellemetlenséget okozhat önnek a háztartásában, így érdemes vastalanító beszerzésén elgondolkodnia. Ha már tapasztalt rozsdás, barnás foltokat a ruháin mondjuk mosás után, esetleg a csempéjén, a csaptelepe mellett is van néhány vöröses színű lerakódás, akkor jó, ha tudja, a kényelmetlenségeket a vasnak köszönheti. Magyarországon a kútvizek nagy része magasabb koncentrátumban tartalmaznak vasat, mint ami egészséges lenne. 

2015-10-24 09:27:00
Magyarországon a víz vastartalmát a 201/2001. (X. 25.) Korm. rendelet szabályozza, melynek értelmében az országban az ivóvíz megengedett vastartalma 0,2mg/l. Hogy ez miért ilyen lényeges? Igaz, hogy a szervezetnek szüksége van vasra, melynek a vérképzésben van nagy szerepe. A szervezet számára szükséges vasat a megfelelő táplálkozás során tökéletesen pótoljuk, így plusz bevitelre csak annak van szüksége, akinél valamiféle rendellenesség lép fel.
2015-08-18 11:00:00
Kutak esetében körülbelül száz méter mélységnél beszélhetünk igazán jó minőségű és tiszta vízről. Azonban ilyen mély kút kiásása nagy beruházást jelent, ami nem mindig engedhető meg. Ehelyett sokan választják a normál kutak és víztisztítók együttesének kevesebb költséggel járó opcióját. Ilyen esetben az egyik szűrő alkalmatosság a vastalanító, ami a mechanikai szennyeződések eltávolításáért, az elszíneződés megelőzéséért, vízlágyításért, a zavarosság, szín és szaganyagok csökkentéséért  felelős.
2015-01-10 12:53:00
Nem egyszer tapasztalhattuk már, hogy a csapból kifolyó víz vöröses színű. Ez nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy az ilyen csapvízben magasabb a vastartalom a kelleténél. Ha ez rendszeresen jelentkezik, akkor nagy valószínűséggel valahol a vízvezetéken belül vannak olyan rozsda lerakódások, amelyektől jó volna megszabadulni. 
2014-10-11 09:55:54
Az ivóvíz nem mentes azoktól az anyagoktól, amelyekkel útja során találkozik. Az egyik ilyen leggyakoribb elem a vas, amely a vízben oldott állapotban jelenik meg. A vas kiszűrése az ivóvízből vastalanító készülékkel történik. Erre a folyamatra azért van szükség, mert egyrészt a vas magában az ivóvízben is megjelenik és igen kellemetlen az ilyen barnás vizet inni, de még mosdani sem túl gusztusos benne.
Kosár
0 árucikk
Víztisztító előnyök
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."