Válasszunk víztisztító készüléket!

Mi magyarok az ivóvizünk tekintetében kifejezetten szerencsésnek mondhatjuk magunkat. A magyar ivóvizek ugyanis 95%-ban felszín alatti vizekből erednek, kifejezetten jó minőségűek, noha azért kezelni kell emberi fogyasztás előtt. A magyar víz még európai viszonylatban is meghaladja az átlagot, bár elég sok arzént, bórt és ammónium koncentrátumot tartalmaz.

 Ezen a helyzeten még ront a klórozás, továbbá a vízvezetékek rendkívül rossz minősége. Ennek köszönhető, hogy az emberek nagy része nem issza meg a csapvizet. Éppen ezért hazánkban erősen indokolt a házi víztisztítás. A víztisztítóknak több fajtája létezik.1. Ozmózis alapú víztisztítók - A víz átfolyik egy félig áteresztő membránon, ami olyan apró résekkel bír, amelyek csak bizonyos méret alatti részecskéket engednek át.

Ez a membrán csak a vízmolekulákat (H2O) engedi át, minden mást felfog. Az így szűrt vízből 95%-ban kiszűrhetjük a káros anyagokat. A probléma azonban az, hogy a fontos dolgokat, ásványi anyagokat is kiszűrjük ezáltal. 2. Ásványi anyagot megőrző víztisztító készülék –A konyhai mosogató alá kell beszerelni, kis helyigényű,könnyű karbantartani. Az ultraszűrő nem szűri ki az ásványi anyagokat a vízből, viszont a 0.05 mikronnál nagyobb szennyeződéseket igen. 3. Asztali víztisztító készülék – A konyhában, a mosogató mellett a pulton szokásos elhelyezni a készüléket, a csaptelepre van rögzítve.

A csapból kifolyó víz a víztisztítóba kerül, ahol az 5 mikronnál nagyobb lebegő szennyeződéseket szűri ki a készülék,(pl.: homok, rozsda,), majd az aktív szénszűrő kiszűri a klórt és származékait (pl: rákkeltő trihalometánok). Szűrési hatékonysága 98%. A megszűrt víz a víztisztító készülék csövén folyik ki egészen addig, míg a csapot el nem zárjuk.(

Címkék: víztisztító készülék

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztító készülék
Kosár
0 árucikk
Víztisztító előnyök
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."