Nagyon fontos a vízszűrő betét cseréje

Az ivóvíz tisztaságának fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni. Minél kevesebb dolga van szervezetünknek a bevitt víz átdolgozásával, annál jobb. Sajnos a környezetszennyezés mértéke annak ellenére, hogy rengeteget beszélnek róla, nem csökken kielégítő mértékben és ez maradandó nyomot hagy a földben és az ivóvízben egyaránt.

 A sok beszéd nem oldja meg a problémát, viszont a konkrét lépések ez ügyben még mindig nem elegendőek. Aki már beszerzett valamilyen házi víztisztító berendezést, annak érdekében, hogy maga oldja meg háztartási szinten ezt a problémát, az tapasztalhatja, hogy mennyivel más „ízű” az ilyen tisztított víz. Ezeknek a berendezéseknek a „lelke” a vízszűrő betét. Nagyon fontos, hogy a meghatározott időben, ami általában literre, illetve időszakra vonatkozik, ez a betét cserélve legyen. Hiszen ha már az ember megvette a vízszűrő rendszert, akkor ezt azért tette, mert fontos számára, hogy az ivóvize tiszta legyen.

Ezt egy elszennyezett vízszűrő betét nem tudja biztosítani. Tehát ezen nem érdemes spórolni. A gyártók általában a csapra szerelhető betéteknél maximum hat hónap használatot javasolnak abban az esetben is, ha a vízhasználat nem érte el a 2000–4000 l-es mennyiséget ez idő alatt. Ugyanis a vízszűrő betétben a féléves időszak alatt már a kiszűrt lerakódásokban elszaporodhatnak a baktériumok és ezek életben tartása semmiképp sem cél. Tehát a vízszűrő betét cseréje nem megkerülhető. Az igaz, hogy egy folyamatos kiadást jelent, de akár ásványvizet vásárol valaki, akár a szűretlen vízből adódóan más probléma merülhet fel, az sem igazán költséghatékony. A vízszűrő betét rendszeres cseréjével viszont biztosított a tiszta víz. 

Címkék: Vízszűrő betét

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízszűrő betét
Kosár
0 árucikk
Víztisztító előnyök
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."