Az ipari vízlágyító technológiája

Az ipari vízlágyító technológiája

Az ipari vízlágyító hatásmechanizmusa a betöltött ioncserélő műgyantán alapul, amely képes, kémiai úton reagálni a vízben szabadon úszkáló molekulákra. Itt nyilván az ioncserélő jellemvonás az, ami főszerephez jut. A gyanta, ezt a roppantul értékes tulajdonságát a semleges polisztirol hordozóanyagba ültetett, szabad vegyértékkel bíró aktív csoportoknak köszönheti. A vízlágyítás gyakorlatilag a folyamatosan zajló ioncserélődést jelenti, amely metódus közben a víz magnézium, és kálcium tartalma nátriumra cserélődik. 

Természetesen a gyanta is elfárad idővel, szakzsargonnal élve „lemerül”, ebben az esetben már nem képes ellátni a funkcióját. A feltelítődött gyantát regenerációnak kell alávetni ahhoz, hogy újra alkalmas legyen az ipari vízlágyítás folyamatának elvégzésére. A rehabilitáció során a magnézium, és kálcium ionok helyére nátrium ionok kerülnek, aminek alapvető feltétele a jelentős mértékű nátrium többlet. Lényeges tudnia, hogy a vízben számos más anyag is található.

A mangán, vagy például a szürkés színárnyalatért, és erős ízeltérésért felelős vas komoly károsodásokat okozhatnak a gyantában, aminek csak egy része nevezhető reverzibilis folyamatnak. Természetesen ez megakadályozható abban az esetben, ha az ipari vízlágyító ivóvíz minőségű folyadékot kezel.

Amennyiben a víz állapota rosszabb, úgy előszűrést, vastalanítást kell végezni. Az ipari vízlágyító, ha megfelelő körülmények között üzemelteti a lehető legtermészetesebb módon oldja meg víztisztítással kapcsolatos problémáit. A kemény víz okozta vízkő rémétől örökre elbúcsúzhat, s a vízátfolyós elektronikai eszközeinek az életét sem kell túlféltenie.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ipari vízlágyító
Kosár
0 árucikk
Víztisztító előnyök
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."